už 3274 receptov

Pridaj recept

Rezancový nákyp 2.

Rezancový nákyp 2.

Zaradené v kategórii:
Nákypy

Ingrediencie:

2 dl mlieka, 80 g rezancov, 40 g masla, 40 g práškového cukru, 4 žĺtky, 5 bielkov, 30 g hrozienok, 20 g masla a 20 g strúhanky na vymastenie a vysypanie formy, soľ
Domáce rezance: 300 g hladkej múky, 3 vajcia, soľ


Postup prípravy:

Mlieko trocha osolíme a uvaríme v ňom rezance dohusta. Medzitým vymiešame maslo, cukor a žĺtky, pridáme vychladnuté uvarené rezance, z bielkov ušľahaný tuhý sneh a hrozienka. Formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, urovnáme do nej cesto a pečieme asi 30 až 40 minút. Domáce rezance:Na dosku preosejeme múku, spravíme do nej jamku, vyklopíme do nej vajcia a vypracujeme tuhé cesto, ktoré rozdelíme na tri diely. Každý diel natenko vyvaľkáme a dáme na čistú utierku osušiť. Cesto nesolíme, pretože osolené by neuschlo. Suché cesto pokrájame na rovnako široké pásy, ktoré zložíme na seba a pokrájame na široké alebo úzke rezance (podľa potreby). Pokrájané rezance varíme v presolenej vode 6 až 7 minút. Uvarené prelejeme čistou teplou vodou a necháme odkvapkať. Podávame teplý, posypaný vanilínovým cukrom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Rezancový nákyp 1.
Rezancový nákyp 1.
Tvarohový rezancový nákyp
Tvarohový rezancový nákyp
Marhuľový nákyp
Marhuľový nákyp
Rezancový tvarohový nákyp
Rezancový tvarohový nákyp