Postup receptu
-
Mlieko trocha osolíme a uvaríme v ňom rezance dohusta. Medzitým vymiešame maslo, cukor a žĺtky, pridáme vychladnuté uvarené rezance, z bielkov ušľahaný tuhý sneh a hrozienka.
-
Formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, urovnáme do nej cesto a pečieme asi 30 až 40 minút. Domáce rezance: Na dosku preosejeme múku, spravíme do nej jamku, vyklopíme do nej vajcia a vypracujeme tuhé cesto, ktoré rozdelíme na tri diely. Každý diel natenko vyvaľkáme a dáme na čistú utierku osušiť.
-
Cesto nesolíme, pretože osolené by neuschlo. Suché cesto pokrájame na rovnako široké pásy, ktoré zložíme na seba a pokrájame na široké alebo úzke rezance (podľa potreby). Pokrájané rezance varíme v presolenej vode 6 až 7 minút. Uvarené prelejeme čistou teplou vodou a necháme odkvapkať. Podávame teplý, posypaný vanilínovým cukrom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ