už 3274 receptov

Pridaj recept

Rizoto

Zaradené v kategórii:
Teľacie pliecko

Ingrediencie:

400 g teľacieho mäsa z pliecka, 60 g slaniny, 1 cibuľa, 1-2 rajčiaky, mletá červená paprika, 150 g ryže, soľ, 30 g masla, 50 g zeleného hrášku, 1 mrkva, 50 g vareného údeného mäsa, zelená petržlenová vňať, trocha postrúhaného syra


Postup prípravy:

Na roztopenej pokrájanej slanine opražíme do žlta cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pokrájané rajčiaky a mäso pokrájané na kocky, premiešame a dusíme, až kým sa šťava nevydusí. Potom pridáme očistenú sparenú ryžu, chvíľu opražíme, osolíme, opaprikujeme a doplníme mrkvou pokrájanou na rezance a zeleným hráškom. Na povrch rizota poukladáme plátky masla, podlejeme ho polievkou z kostí alebo vývarom z masoxu, prikryjeme pokrievkou, vložíme do rúry a dusíme, až kým všetko nezmäkne. Hotové rizoto posypeme posekaným uvareným údeným mäsom, postrúhaným tvrdým syrom a posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Jemné rizoto
Jemné rizoto
Rybacie rizoto
Rybacie rizoto
Miešané rizoto
Miešané rizoto
Benátske rizoko
Benátske rizoko