už 3274 receptov

Pridaj recept

Roláda podľa Karmen

Roláda podľa Karmen

Zaradené v kategórii:
Dezerty, múčniky a sladkosti

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Roláda podľa Karmen

Ingrediencie:

4 vajíčka,, štipku soli,, 80 g práškového cukru,, 80 g hladkej múky,, 4 lyžice kakaa,, lyžičku prášku do pečiva,, 1 lyžicu oleja.
Na náplň: lyžica práškového cukru,, 500 ml smotany na šľahanie,, 2 stužovače do smotany,, 3 tyčinky ORION Karmen,, 50 g strúhaného kokosu.


Postup prípravy:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme k nim múku, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva. Primiešame kakao, olej a sneh z bielkov. Cesto rozlejeme na plech s papierom na pečenie a roládu pečieme pri 180° Celzia približne 12 minút. Hneď po vybratí z rúry ju prikryjeme druhým papierom na pečenie a zabalíme do tvaru rúrky. V tejto podobe musí roláda úplne vychladnúť.

Medzitým vyšľaháme smotanu so stužovačom, pridáme polovicu kokosu a jednu pokrájanú tyčinku Karmen. Roládu naplníme krémom, zmotáme ju a potrieme zvyškom krému aj zvonku. Dozdobíme štvorčeky z tyčinky Karmen, strúhaným kokosom, necháme ju odležať a môžeme podávať.

Tip
:Pridajte do bielkov štipku soli - nielenže sa rýchlejšie vyšľahajú, ale sneh bude krásne pevný a udrží roládu „nadýchanú“.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Banánová roláda
Banánová roláda
Karlovarská roláda
Karlovarská roláda
Morčacia roláda
Morčacia roláda
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Ríbezľová roláda
Ríbezľová roláda