už 3274 receptov

Pridaj recept

Roštenka na červenom víne

Roštenka na červenom víne

Zaradené v kategórii:
Hovädzia roštenka

Ingrediencie:

600 g roštenky, 50 g oleja, 30 g cibule, soľ, mleté čierne korenie, 100 g koreňovej zeleniny, 40 g hladkej múky, 20 g cukru, citrón, 1 dl červeného vína, 3-4 zrniečka nového korenia, kúsok celej škorice


Postup prípravy:

Umytú roštenku pokrájame na štyri plátky, ktoré trocha naklepeme, osolíme, okoreníme, okraje narežeme, z oboch strán opečieme na horúcom oleji a vyberieme na tanier. Do zvyšku oleja po opekaní pridáme cukor a za stáleho miešania ho upražíme do červena. Potom pridáme na plátky pokrájanú cibuľu, zeleninu, celé čierne korenie, škoricu a kúsok citrónovej kôry. Do tohto základu vložíme opečené roštenky, trocha ich podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. Mäkké roštenky vyberieme, šťavu zaprášime múkou, opražíme, rozriedime vodou a chvíľu povaríme. Hotovú omáčku pretrieme cez sito na roštenky, prilejeme víno a podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou. Podávame s varenou cestovinou alebo s knedľou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Jarabica na červenom víne
Jarabica na červenom víne
Diviak na červenom víne
Diviak na červenom víne
Viedenská roštenka
Viedenská roštenka
Ryba na víne 1.
Ryba na víne 1.