Roštenka na červenom víne
Zaradené v kategórii:
Hovädzia roštenka

Ingrediencie:
600 g roštenky, 50 g oleja, 30 g cibule, soľ, mleté čierne korenie, 100 g koreňovej zeleniny, 40 g hladkej múky, 20 g cukru, citrón, 1 dl červeného vína, 3-4 zrniečka nového korenia, kúsok celej škorice
Postup prípravy:
Umytú roštenku pokrájame na štyri plátky, ktoré trocha naklepeme, osolíme, okoreníme, okraje narežeme, z oboch strán opečieme na horúcom oleji a vyberieme na tanier. Do zvyšku oleja po opekaní pridáme cukor a za stáleho miešania ho upražíme do červena. Potom pridáme na plátky pokrájanú cibuľu, zeleninu, celé čierne korenie, škoricu a kúsok citrónovej kôry. Do tohto základu vložíme opečené roštenky, trocha ich podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. Mäkké roštenky vyberieme, šťavu zaprášime múkou, opražíme, rozriedime vodou a chvíľu povaríme. Hotovú omáčku pretrieme cez sito na roštenky, prilejeme víno a podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou. Podávame s varenou cestovinou alebo s knedľou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: dusenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Jarabica na červenom víne | ![]() Diviak na červenom víne | ![]() Viedenská roštenka | ![]() Ryba na víne 1. |