už 3274 receptov

Pridaj recept

Rumunský guláš

Rumunský guláš

Zaradené v kategórii:
Hovädzie mäso

Ingrediencie:

500 g hovädzieho mäsa, 50 g oleja, 40 g cibule, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 150 g zelenej papriky, 120 g rajčiakov, 80 g baklažánu, 2 strúčiky cesnaku, 20 g hladkej múky, soľ, voda


Postup prípravy:

Na oleji zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, papriku, soľ a za občasného pomiešania dusíme. Neskoršie podlejeme horúcou vodou a prikryjeme. Osobitne na malom množstve oleja udusíme na rezance pokrájanú zelenú papriku, rajčiaky, baklažán a postrúhaný cesnak. Keď je mäso mäkké, zaprášime ho múkou, podľa potreby rozriedime horúcou vodou, povaríme, pridáme udusenú zeleninu, korenie a guláš odstavíme. Podávame s varenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Fazuľový guláš
Fazuľový guláš
Slovenský baraní guláš
Slovenský baraní guláš
Bulharský guláš
Bulharský guláš
Zemiakový guláš 3.
Zemiakový guláš 3.