už 3274 receptov

Pridaj recept

Ruský biftek

Ruský biftek

Zaradené v kategórii:
Bravčové mäso

Ingrediencie:

150 g bravčového mäsa, 100 g hovädzieho mäsa, 50 g teľacieho mäsa, 40 g strúhanky, 80 g žemlí, 60 g oleja, 80 g koreňovej zeleniny, 60 g cibule, 20 g chrenu, 20 g cvikly, 40 g hladkej múky, 1 dl kyslej smotany, 1/2 vajca, 5 g cukru, 1/2 dl bieleho vína, ocot, celé čierne a nové korenie, soľ, voda, mlieko podľa potreby


Postup prípravy:

Bravčové, hovädzie a teľacie mäso umyjeme, zomelieme, posolíme a zmiešame s vajcom, so strúhankou a s pokrájanou, v mlieku namočenou a vytlačenou žemľou. Na lopári posypanom strúhankou rozdelíme masu na rovnaké časti, z ktorých sformujeme bifteky. Opečieme ich na oleji a vyberieme. Na zvyšku oleja opražíme očistenú pokrájanú zeleninu a zapeníme pokrájanú cibuľu. Potom pridáme očistenú cviklu, postrúhaný chren, korenie, bifteky, podlejeme vodou a dusíme. Udusené bifteky vyberieme. Šťavu zahustíme zátrepkou z kyslej smotany a múky, povaríme, okyslíme, osladíme, zlepšíme vínom a precedíme na bifteky. Podávame s tarhoňou, ryžou alebo so zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Tatársky biftek 1.
Tatársky biftek 1.
Biftek
Biftek
Tatársky biftek 2.
Tatársky biftek 2.
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Guláš na ruský spôsob
Guláš na ruský spôsob