už 3274 receptov

Pridaj recept

Rybacie filé so smotanovou omáčkou

Rybacie filé so smotanovou omáčkou

Zaradené v kategórii:
Rybie filé

Ingrediencie:

600 g zmrazeného rybieho filé, soľ, 2 strúčiky cesnaku, horčica, 0,5 dl oleja, 1 suchá cibuľa, vňať z 3 cibuliek, 20 g hladkej múky, 2 dl kyslej smotany, mleté čierne korenie, cukor, 2 veľké lyžice citrónovej šťavy, pažítka


Postup prípravy:

Zmrazené rybie filé pokrájame na rezne asi 1 cm hrubé, potrieme ich soľou, rozotretým cesnakom, horčicou a opečieme na rozpálenom oleji po oboch stranách. Potom ich vyberieme a vložíme do nádoby, ktorú ponoríme do kastróla s vriacou vodou, aby rezne ostali teplé. Do výpeku, v ktorom sme opekali rybie filé, dáme posekanú cibuľu a keď sa voda odparí, zaprášime múkou, opražíme, pridáme umytú posekanú vňať z mladých cibu1iek a prilejeme rozšľahanú smotanu. Dochutíme mletým čiernym korením, cukrom a povaríme. Do hotovej omáčky pridáme citrónovú šťavu. Teplé rybie rezne zalejeme omáčkou a necháme postáť asi 8 – 10 minút. Rozdelíme na taniere a môžeme posypať posekanou pažítkou. Podávame s varenými zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Rybacie filé na šampiňónoch
Rybacie filé na šampiňónoch
Rybacie filé pečené so syrom
Rybacie filé pečené so syrom
Rybacie karbonátky 2.
Rybacie karbonátky 2.
Rybacie filé s paradajkami a cibuľou
Rybacie filé s paradajkami a cibuľou