Rybia polievka 2.
Zaradené v kategórii:
Rybacie polievky

Ingrediencie:
80 g koreňovej zeleniny (viac zeleru), soľ, 40 g masla a 50 g hladkej múky na zápražku, hlava z kapra, rybia pečeň, ikry alebo mliečie, mletý muškátový kvet, pažítka alebo zelená petržlenová vňať
Postup prípravy:
Do osolenej vody dáme koreňovú zeleninu pokrájanú na malé rezance a dobre povaríme. Hlavu z kapra uvaríme osobitne. Mäkké mäso z hlavy vykostíme a pridáme k zeleninovému vývaru spolu s precedeným vývarom z hlavy. Potom polievku zahustíme ružovou maslovou zápražkou a dobre povaríme. Vnútornosti umyjeme, opatrne vyberieme žič, pokrájame ich, vložíme do polievky a najmenej 20 minút varíme. Pred podávaním polievku ochutíme mletým muškátovým kvetom a posekanou pažítkou alebo zelenou petržlenovou vňaťou.
Podávame so žemľou pokrájanou na kocky a opraženou na masle.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Rybia polievka 1. | ![]() Námornícky šalát | ![]() Rajčiaková polievka 2. | ![]() Krémová polievka z mrkvy |