už 3274 receptov

Pridaj recept

Rybia polievka 2.

Rybia polievka 2.

Zaradené v kategórii:
Rybacie polievky

Ingrediencie:

80 g koreňovej zeleniny (viac zeleru), soľ, 40 g masla a 50 g hladkej múky na zápražku, hlava z kapra, rybia pečeň, ikry alebo mliečie, mletý muškátový kvet, pažítka alebo zelená petržlenová vňať


Postup prípravy:

Do osolenej vody dáme koreňovú zeleninu pokrájanú na malé rezance a dobre povaríme. Hlavu z kapra uvaríme osobitne. Mäkké mäso z hlavy vykostíme a pridáme k zeleninovému vývaru spolu s precedeným vývarom z hlavy. Potom polievku zahustíme ružovou maslovou zápražkou a dobre povaríme. Vnútornosti umyjeme, opatrne vyberieme žič, pokrájame ich, vložíme do polievky a najmenej 20 minút varíme. Pred podávaním polievku ochutíme mletým muškátovým kvetom a posekanou pažítkou alebo zelenou petržlenovou vňaťou.
Podávame so žemľou pokrájanou na kocky a opraženou na masle.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Rybia polievka 1.
Rybia polievka 1.
Námornícky šalát
Námornícky šalát
Rajčiaková polievka 2.
Rajčiaková polievka 2.
Krémová polievka z mrkvy
Krémová polievka z mrkvy