už 3274 receptov

Pridaj recept

Šampiňónový nákyp

Šampiňónový nákyp

Zaradené v kategórii:
Nákypy

Ingrediencie:

60 g masla, 40 g polohrubej múky, 2 dl mlieka, 2 žĺtky, soľ, 250 g šampiňónov, zelená petržlenová vňať, mleté nové korenie, strúhanka, 2 bielka


Postup prípravy:

Rozpustíme väčšiu časť masla, pridáme preosiatu múku a chvíľu pražíme. Zalejeme svetlú zápražku mliekom, za stáleho miešania krátko povaríme a necháme vychladnúť. Vyšľaháme žĺtky s troškou soli, vmiešame do vychladnutej bielej hustej omáčky, pridáme šampiňóny nakrájané na drobné plátky a podusené na masle, nakrájanú petržlenovú vňať, ochutíme ešte troškou soli a mletým novým korením. Ak je hmota riedka, zahustíme ju strúhankou a vmiešame zľahka ušľahaný tuhý sneh z bielkov. Hmotu plníme do maslom vymazanej a strúhankou vysypanej misky, dáme do nádoby čiastočne naplnenej vodou a pečieme v rúre 30 minút. Ako prílohu podávame šalát zo surovej zeleniny.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Marhuľový nákyp
Marhuľový nákyp
Karfiolový nákyp 1.
Karfiolový nákyp 1.
Čokoládový nákyp
Čokoládový nákyp
Ryžový nákyp so slivkami
Ryžový nákyp so slivkami