Šampiňónový nákyp
Zaradené v kategórii:
Nákypy

Ingrediencie:
60 g masla, 40 g polohrubej múky, 2 dl mlieka, 2 žĺtky, soľ, 250 g šampiňónov, zelená petržlenová vňať, mleté nové korenie, strúhanka, 2 bielka
Postup prípravy:
Rozpustíme väčšiu časť masla, pridáme preosiatu múku a chvíľu pražíme. Zalejeme svetlú zápražku mliekom, za stáleho miešania krátko povaríme a necháme vychladnúť. Vyšľaháme žĺtky s troškou soli, vmiešame do vychladnutej bielej hustej omáčky, pridáme šampiňóny nakrájané na drobné plátky a podusené na masle, nakrájanú petržlenovú vňať, ochutíme ešte troškou soli a mletým novým korením. Ak je hmota riedka, zahustíme ju strúhankou a vmiešame zľahka ušľahaný tuhý sneh z bielkov. Hmotu plníme do maslom vymazanej a strúhankou vysypanej misky, dáme do nádoby čiastočne naplnenej vodou a pečieme v rúre 30 minút. Ako prílohu podávame šalát zo surovej zeleniny.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Marhuľový nákyp | ![]() Karfiolový nákyp 1. | ![]() Čokoládový nákyp | ![]() Ryžový nákyp so slivkami |