už 3274 receptov

Pridaj recept

Sedmohradská polievka

Sedmohradská polievka

Zaradené v kategórii:
Strukovinové polievky

Ingrediencie:

250 g strakatej fazule, 150 g klobásy alebo údeného mäsa, 2 veľké lyžice oleja, 1 veľká cibuľa, 1/2 1 kyslej kapusty, soľ, 3 dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky, mletá červená paprika


Postup prípravy:

Deň pred varením fazuľu umyjeme a v čistej vode ju necháme namočenú do nasledujúceho dňa. Potom ju uvaríme spolu s klobásou alebo údeným mäsom do mäkka. Na oleji upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme k nej kyslú kapustu. Podľa potreby kapustu podlievame vodou. Keď je mäkká, pridáme ju k fazuli. Trochu spolu povaríme a osolíme. Pred dokončením prilejeme smotanu, do ktorej rozhabarkujeme hladkú múku a sladkú červenú papriku.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Rajčiaková polievka 2.
Rajčiaková polievka 2.
Krémová polievka z mrkvy
Krémová polievka z mrkvy
Poludňajšia – polievka
Poludňajšia – polievka
Pečeňová polievka 2.
Pečeňová polievka 2.