Gurmán.sk
→Ryby, dary mora a mäkkýše
→Ryby
→Morské ryby
→Losos
→Sendviče s lososom a bryndzou s údenou chuťou
Sendviče s lososom a bryndzou s údenou chuťou
Zaradené v kategórii:
Losos

Ingrediencie:
100 g plátkov údeného lososa, 125 g Bryndze s údenou chuťou, 8 ks toastových chlebov, 1 balík zelených šalátových listov, 2 červené papriky, kapie, 2 kyslé uhorky, pokrájané nadrobno, 60 g uhorky šalátovej pokrájanej nadrobno, ½ nadrobno posekanej šalotky, 30 g masla, 1 šalotka, nadrobno pokrájaná a opečená na oleji, soľ a korenie
Postup prípravy:
Papriky opečieme, ošúpeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame po dĺžke na 5 cm kusy.
Chlebík opečieme v toastovači.
Z masla, bryndze, surovej a opečenej šalotky, uhoriek, soli a korenia vymiešame nátierku. Natrieme ju na chlebíky na ne dáme lososa, papriku a šalátové listy. Spojíme vždy po dva a prekrojíme ich napoly po uhlopriečke. Získame tak 8 kúskov sendvičov.
TIP:Údeného lososa môžeme nahradiť čerstvým, opečeným na masle o hrúbke 8 milimetrov.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: pre 4 osoby
- Čas prípravy:
- Čas varenia:
- Náročnosť prípravy: ľahká
- Technika prípravy: opekanie
- Kuchyňa: slovenská kuchyňa
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: áno
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
Plnené mini papričky s bryndzou s údenou chuťou | Šalát so špargľou, artičokami a bryndzou s údenou chuťou | ![]() Plnené torteliny bryndzou s údenou chuťou s orechmi a šalviou | ![]() Tvarohová nátierka s lososom |