už 3274 receptov

Pridaj recept

Slivkový nákyp

Zaradené v kategórii:
Nákypy

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Slivkový nákyp

Ingrediencie:

180 g ryže, 1 l mlieka, 3 kocky cukru, soľ, 80 g masla, 120 g práškového cukru, vanilínový cukor, 4 žĺtky, citrónová kôra, 40 mandlí, 5-6 bielkov, 400 g vykôstkovaných sliviek, 30 g kandizovaného ovocia, škoricový cukor, 20 g hrozienok, 20 g masla a 20 g strúhanky na vymastenie a vysypanie formy, vanilínový cukor na posypanie


Postup prípravy:

Dobre prepláchnutú ryžu uvaríme v mlieku s 3 kockami cukru a trochou soli do mäkka a potom ju za častého miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, pridáme práškový a vanilínový cukor, žĺtky, trocha postrúhanej citrónovej kôry a miešame asi 10 minút. Nakoniec primiešame vychladnutú ryžu, zomleté mandle a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Väčšiu formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, naplníme polovicou pripravenej zmesi, na ňu poukladáme vykôstkované slivky, posypeme ich pokrájaným kandizovaným ovocím, hrozienkami a škoricovým cukrom, na to navrstvíme druhú polovicu zmesi a v mierne vyhriatej rúre pečieme asi 50 minút. Upečený a vychladnutý nákyp dáme na misu, ozdobíme slivkami a posypeme vanilínovým cukrom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Lekvárové taštičky s tvarohom
Lekvárové taštičky s tvarohom
Marhuľový nákyp
Marhuľový nákyp
Slivkový lekvár
Slivkový lekvár
Slivkový kompót 2.
Slivkový kompót 2.