už 3274 receptov

Pridaj recept

Šošovica na kyslo

Šošovica na kyslo

Zaradené v kategórii:
Kyslé polievky

Ingrediencie:

400 g šošovice, 70 g cibule, 80 g masti, 10 g hladkej múky, soľ, ocot


Postup prípravy:

Šošovicu preberieme, dobre umyjeme, zalejeme studenou vodou a necháme ju asi 2 hodiny máčať. Potom ju pomaly varíme v tej vode, v ktorej bola šošovica namočená. Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame, opražíme do zlata na polovici masti, poprášime múkou, trošku opražíme, pridáme k šošovici a za stáleho miešania šošovicu dovaríme do mäkka. Šošovicu dochutíme soľou, octom a ešte krátko povaríme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Cuketa na kyslo
Cuketa na kyslo
Kari šošovica
Kari šošovica
Zajac na kyslo
Zajac na kyslo
Hubová polievka na kyslo
Hubová polievka na kyslo