Špenátová polievka 1.
Zaradené v kategórii:
Zeleninové polievky

Ingrediencie:
350 g špenátu (mrazený), 1 l/2 l vody, 30 g hladkej múky, 30 g masla, 0,5 dl smotany, 1 žĺtok, muškátový oriešok, 2 bielka, soľ, zelená petržlenová vňať, 30 g hrubej múky
Postup prípravy:
Očistený a dobre umytý čerstvý alebo mrazený špenát dáme variť do vriacej vody, osolíme. Mäkký scedíme, rozmixujeme alebo zomelieme. Vodu, v ktorej sa špenát varil (ak nie je horká) zahustíme bledou zápražkou, precedíme, pridáme špenát a ešte spolu povaríme. Do vriacej osolenej vody zavaríme snehové halušky. Do misy dáme v smotane rozhabarkovaný žĺtok, na to nalejeme polievku, pridáme muškátový oriešok a uvarené halušky. Polievku môžeme pripraviť aj z mrazeného kelu alebo tekvice.
Snehové halušky:
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zamiešame doň trochu soli, posekanú zelenú petržlenovú vňať a múku, premiešame a z cesta malou lyžičkou vykrajujeme halušky, ktoré len chvíľu vo vriacej vode povaríme.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Špenátová polievka 3. | Špenátová polievka 2. | ![]() Špenátová sadlina 2. | ![]() Špenátová sadlina 1. |