už 3274 receptov

Pridaj recept

Spišské pirohy

Spišské pirohy

Zaradené v kategórii:
Pirohy

Ingrediencie:

600 g hrubej múky, 3 vajcia, soľ, 100 g slaniny
Plnka: 300 g zemiakov, 100 g bryndze, pažítka, soľ


Postup prípravy:

Z preosiatej múky, vajec a soli pripravíme cesto ako na rezance a necháme ho odpočinúť asi 15 minút. Potom ho rozdelíme na niekoľko dielov a vyvaľkáme na tenko. Z cesta okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré plníme pripravenou plnkou. Naplnené kolieska prehneme a okraje dobre spojíme. Varíme v osolenej vode do mäkka. Pri podávaní posypeme pokrájanou a opraženou slaninou. Plnka:Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme, prelisujeme, pridáme vyškvarenú masť zo slaniny, bryndzu a nadrobno posekanú pažítku.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Pirohy zo zemiakového cesta
Pirohy zo zemiakového cesta
Tvarohové pirohy so strúhankou
Tvarohové pirohy so strúhankou
Bryndzové pirohy 1.
Bryndzové pirohy 1.
Bryndzové pirohy 2.
Bryndzové pirohy 2.