Srvátková polievka
Zaradené v kategórii:
Krémové polievky

Ingrediencie:
1 l srvátky, pol lyžice rasce, 1 lyžička cukru, 1,25 dl kyslej smotany, 2 vajcia, 2 lyžice hladkej múky, varené zemiaky, soľ, pažítka
Postup prípravy:
Srvátku prevaríme s rascou a cukrom. V kyslej smotane dobre rozhabarkujeme vajcia spolu s hladkou múkou a za stáleho miešania ju zavaríme do vriacej srvátky. Polievku tesne pred podávaním osolíme, posypeme posekanou pažítkou a vložíme do nej osobitne uvarené zemiaky.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy:
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: ľahká
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Rajčiaková polievka 2. | ![]() Krémová polievka z mrkvy | ![]() Poludňajšia – polievka | ![]() Pečeňová polievka 2. |