Štedrovečerná kapustnica
Zaradené v kategórii:
Kyslé polievky

Ingrediencie:
1 1/2 kg kyslej kapusty, hlavu z 1 alebo 2 kaprov, 5-6 sušených sliviek, pohár (2 dl) suchého hrachu a za hrsť sušených húb
Postup prípravy:
Kapustu dáme variť asi do 2 litrov vody spolu s rybími hlavami, sušenými hubami a sušenými slivkami. Keď je uvarená vývar zlejeme vyberieme iba uvarené huby (pripadne, kto má rád, aj kúsky vareného rybieho mäsa z hláv) a iba trošku uvarenej kapusty. Pripravíme zápražku z trošky oleja a lyžičky hladkej múky, zalejeme vývarom a necháme rozvariť. Pri varení môžeme kapustnicu dochutiť masoxovou kockou alebo lyžičkou vegety. Ak treba, dolejeme vodou aby polievky bolo niečo vyše 2 litrov. Súčasne s kapustou dáme do inej nádoby - do slanej vody uvaríme hrach. Keď je mäkký scedíme vodu. Kapustnicu naberáme do tanierov a do každej porcie pridáme asi za lyžicu uvareného hrachu. Podávame s chlebom.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: vianočné jedlá
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Dietna kapustnica | ![]() Kapustnica 1. | ![]() Liptovská kapustnica | ![]() Kapustnica |