už 3274 receptov

Pridaj recept

Strapačky s bryndzou

Strapačky s bryndzou

Zaradené v kategórii:
Halušky

Ingrediencie:

1500 g zemiakov, 400 g polohrubej múky (alebo miešame hladkú múku s hrubou 1:1), soľ, 40 g masti, 250 g bryndze, 150 g slaniny bez kože


Postup prípravy:

Očistené zemiaky opláchneme, postrúhame a časť vody z nich zlejeme. Postrúhané zemiaky posypeme múkou, aby nečerneli. Potom do pripravených zemiakov pridáme preosiatu múku, soľ, mleté čierne korenie a spolu premiešame. Pripravené, cesto pretláčame cez haluškáreň do vriacej osolenej vody, premiešame a varíme 8 až 10 minút. Uvarené strapačky scedíme a necháme odkvapkať. Potom ich polejeme rozohriatou masťou, premiešame bryndzou a ihneď podávame. Pred podávaním každú porciu ešte polejeme slaninou, ktorú pokrájame na malé kocky a opražíme do zlatista.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Halušky s bryndzou – strapačky
Halušky s bryndzou – strapačky
Bryndzové strapačky
Bryndzové strapačky
Barania polievka
Barania polievka
Zemiakové posúchy s bryndzou
Zemiakové posúchy s bryndzou