Šunková sadlina
Zaradené v kategórii:
Zavárky a vložky do polievok

Ingrediencie:
1 vajce, 1 dl mlieka, 10 g suchára, 50 g chudej šunky, soľ, zelená petržlenová vňať
Postup prípravy:
Vajce rozmiešame s mliekom, nadrobno posekanou šunkou, so suchárom, soľou, s posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Litrový kastról vymastíme, na dno dáme okrúhly papier, na ktorý vylejeme zmes. Kastról dáme do väčšej nádoby s vriacou vodou a prikry jeme. Sadlinu varíme asi 15 minút. Po uvarení ju nožom dookola uvoľníme, vyklopíme na dosku, papier stiahneme a pokrájame ju na kocky alebo obdĺžničky. Bez papiera by sa sadlina prilepila na dno. Namiesto šunky môžeme použiť aj iné mäso, varené alebo pečené, ale nie veľmi mastné.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: sviatočné jedlá
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Suchárová sadlina 1. | ![]() Šunková nátierka 2. | ![]() Šunková omeleta | ![]() Vajcová sadlina |