Sviečkovica na smotane
Zaradené v kategórii:
Hovädzia sviečkovica

Ingrediencie:
700 g sviečkovice, 50 g slaniny, 100 g koreňovej zeleniny, 60 g masla, 4 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, na hrot noža tymianu, kúsok citrónovej kôry, soľ, 3 dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky, šťava z polovice citróna, 1 cibuľa
Postup prípravy:
Odblanenú sviečkovicu prešpikujeme slaninou, potrieme zo všetkých strán vychladnutým roztopeným maslom a položíme na dno pekáča, ktoré sme pokryli pokrájanou koreňovou zeleninou a cibuľou. Povrch znova prikryjeme koreňovou zeleninou a všetko necháme odležať v chlade 1 až 2 dni. Pri príprave dáme pekáč s naloženým mäsom do rúry a keď sa maslo rozohreje, pridáme citrónovú kôru a všetky koreniny, trocha podlejeme horúcou vodou alebo polievkou z kostí a upečieme. Upečenú pokrájame a uložíme na misu. Šťavu precedíme, zeleninu pretrieme, vložíme späť do šťavy, prilejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a citrónovú šťavu, a povaríme.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy:
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: ťažká
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Sviečková na smotane 2. | ![]() Sviečkovica pečená v maslovom ceste | ![]() Smotanové dolky | ![]() Anglická sviečkovica |