Talianska pečienka
Zaradené v kategórii:
Chuťovky

Ingrediencie:
800 g hovädzieho mäsa (orech), soľ, mleté čierne korenie, 80 g masti, 1 veľká cibuľa, 120 g koreňovej zeleniny, 4 zrnká nového korenia, 6 zrniek čierneho korenia, trocha tymianu, 1 bobkový list, 2 dl červeného vína, trocha sójovej omáčky, 2-3 lyžice rajčiakového pretlaku, 30 g hladkej múky, šťava z polovice citróna
Postup prípravy:
Očistené mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme v horúcej masti zo všetkých strán. Potom pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a všetko korenie, znova opražíme, vložíme do rúry a za občasného podlievania horúcou vodou upečieme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zasypeme hladkou múkou, opražíme, znova trocha podlejeme vodou, pridáme červené víno, sójovú omáčku, rajčiakový pretlak a citrónovú šťavu, povaríme a hotovú šťavu precedíme na mäso. Podávame so špagetami alebo s makarónmi.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy:
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Talianska káva | Talianska polievka zeleninová | ![]() Talianska slepačia polievka | ![]() Zbojnícka hovädzia pečienka |