už 3274 receptov

Pridaj recept

Talianska pečienka

Zaradené v kategórii:
Chuťovky

Ingrediencie:

800 g hovädzieho mäsa (orech), soľ, mleté čierne korenie, 80 g masti, 1 veľká cibuľa, 120 g koreňovej zeleniny, 4 zrnká nového korenia, 6 zrniek čierneho korenia, trocha tymianu, 1 bobkový list, 2 dl červeného vína, trocha sójovej omáčky, 2-3 lyžice rajčiakového pretlaku, 30 g hladkej múky, šťava z polovice citróna


Postup prípravy:

Očistené mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme v horúcej masti zo všetkých strán. Potom pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a všetko korenie, znova opražíme, vložíme do rúry a za občasného podlievania horúcou vodou upečieme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zasypeme hladkou múkou, opražíme, znova trocha podlejeme vodou, pridáme červené víno, sójovú omáčku, rajčiakový pretlak a citrónovú šťavu, povaríme a hotovú šťavu precedíme na mäso. Podávame so špagetami alebo s makarónmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Talianska káva
Talianska káva
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Talianska polievka zeleninová
Talianska polievka zeleninová
Talianska slepačia polievka
Talianska slepačia polievka
Zbojnícka hovädzia pečienka
Zbojnícka hovädzia pečienka