už 3274 receptov

Pridaj recept

Talianska slepačia polievka

Talianska slepačia polievka

Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky, Číre polievky a vývary

Ingrediencie:

1 sliepka s drobkami, soľ, celé čierne korenie, 100 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 10 g cesnaku, 5O g uvarenej ryže, petržlenová vňať
Vaječná sadlina: 1 vajce, 1 dl smotany, soľ, trošku mletého muškátového kvetu, 10 g masla


Postup prípravy:

Očistenú sliepku a drobky umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou a pomaly varíme. Pridáme soľ, celé čierne korenie a sliepku uvaríme do mäkka. Potom sliepku vyberieme a upravíme ako hlavný pokrm, napr. na paprike, na smotane atď. Drobky varíme ďalej, pridáme očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu a cesnak. Keď sú drobky a zelenina mäkké, pokrájame ich na drobné kocky a vložíme do precedeného vývaru spolu s uvarenou ryžou. Nakoniec pridáme do polievky vaječnú sadlinu, pokrájanú na drobné kocky. Polievku dochutíme a pridáme posekanú petržlenovú vňať.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Slepačia polievka 2.
Slepačia polievka 2.
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Talianska polievka zeleninová
Talianska polievka zeleninová
Talianska káva
Talianska káva
Slepačia polievka 1.
Slepačia polievka 1.