už 3274 receptov

Pridaj recept

Tašky plnené údeným mäsom

Tašky plnené údeným mäsom

Zaradené v kategórii:
Bravčové mäso, Pirohy

Ingrediencie:

400 g hrubej múky, soľ, 1 žĺtok, voda podľa potreby, na poliatie 100 g masla, citrónová šťava, zelený petržlen, 250 g vareného údeného mäsa, 20 g cibule mleté čierne korenie soľ, 1 bielok, 20 g masla


Postup prípravy:

V múke rozmiešame soľ, pridáme žĺtok a vodou zamiesime nie veľmi tuhé cesto, ktoré necháme odpočinúť. Na doske posypanej múkou cesto rozvaľkáme, okrúhlou formičkou povykrajujeme väčšie kolieska, naplníme ich plnkou a preložíme cez plnku na polovicu tak, že vznikne polkruh. Kraje popritláčame a dáme variť do vriacej posolenej vody. Chvíľu povaríme a keď vyjdú na povrch vody, vyberieme ich dierkovanou vareškou. Polejeme rozpusteným maslom a citrónovou šťavou a posypeme posekaným zeleným petržlenom.
Mäsová plnka
:
Varené údené mäso pokrájame a spolu s cibuľou zomelieme. Pridáme mleté čierne korenie, soľ, bielok a maslo a dobre spolu zamiešame.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Bryndzové tašky s údeným mäsom
Bryndzové tašky s údeným mäsom
Fazuľová polievka s údeným mäsom a so zeleninou
Fazuľová polievka s údeným mäsom a so zeleninou
Zelerový šalát s údeným mäsom
Zelerový šalát s údeným mäsom
Zapekané zemiaky s údeným mäsom
Zapekané zemiaky s údeným mäsom