už 3274 receptov

Pridaj recept

Tatárska omáčka 1.

Tatárska omáčka 1.

Zaradené v kategórii:
Omáčky

Ingrediencie:

50 g kyslých uhoriek, 20 g sardel, 2 žĺtky, 1/2 dl oleja, 1 dl kyslej smotany, soľ, citrónová šťava a kôra, horčica, rasca, zelená petržlenová vňať


Postup prípravy:

Žĺtky vymiešame s horčicou a za stáleho miešania prikvapkávame olej. Rozriedime citrónovou šťavou a kyslou smotanou a posolíme. Pridáme posekané kyslé uhorky a sardely, postrúhanú citrónovú kôru, posekanú zelenú petržlenovú vňať a tlčenú rascu. Spolu dobre premiešame. Podávame k studenému mäsu, rybám a rakom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: nevarené jedlá
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zelerové lievance
Zelerové lievance
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Cesnaková pomazánka
Cesnaková pomazánka
Tatárska omáčka 2.
Tatárska omáčka 2.
Kuracie prsia na tatárskej omáčke
Kuracie prsia na tatárskej omáčke