Tatárska omáčka 1.
Zaradené v kategórii:
Omáčky

Ingrediencie:
50 g kyslých uhoriek, 20 g sardel, 2 žĺtky, 1/2 dl oleja, 1 dl kyslej smotany, soľ, citrónová šťava a kôra, horčica, rasca, zelená petržlenová vňať
Postup prípravy:
Žĺtky vymiešame s horčicou a za stáleho miešania prikvapkávame olej. Rozriedime citrónovou šťavou a kyslou smotanou a posolíme. Pridáme posekané kyslé uhorky a sardely, postrúhanú citrónovú kôru, posekanú zelenú petržlenovú vňať a tlčenú rascu. Spolu dobre premiešame. Podávame k studenému mäsu, rybám a rakom.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: ľahká
- Technika prípravy: nevarené jedlá
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Zelerové lievance | Cesnaková pomazánka | ![]() Tatárska omáčka 2. | ![]() Kuracie prsia na tatárskej omáčke |