už 3274 receptov

Pridaj recept

Tatranský špíz

Tatranský špíz

Zaradené v kategórii:
Bravčové mäso

Ingrediencie:

400 g bravčovej panenskej, 20 g cesnaku, 60 g oleja, 0,5 dl bieleho vína, 1/2 citróna, 280 g bravčovej alebo teľacej pečene, 130 g údenej slaniny, 100 g domácej klobásy, 100 g cibule, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 40 g masla


Postup prípravy:

Mäso umyjeme a stiahneme z neho povrchové blany. Pokrájame ho krížom cez vlákna na hrubšie plátky, potrieme rozotretým cesnakom, pokvapkáme olejom, vínom a citrónovou šťavou a necháme 30 minút odležať. Pečeň pokrájame na malé kúsky a zabalíme do tenkých plátkov slaniny. Takto pripravené mäso a pečeň napichujeme na ihly striedavo s kolieskami klobásy a kolieskami cibule, osolíme, okoreníme, opaprikujeme a z oboch strán prudko opečieme na rozpálenom oleji. Tuk po opekaní zlejeme a do výpeku pridáme maslo, v ktorom krátko podusíme opečenú zmes na ihle. Ako prílohu podávame zemiaky upravené na rôzny spôsob a zeleninový šalát.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Mäsový špíz
Mäsový špíz
Šašlík
Šašlík "Orlov"
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Hravé snacky
Hravé snacky