už 3274 receptov

Pridaj recept

Tekvica na smotane

Zaradené v kategórii:
Tekvica, patizón

Ingrediencie:

400 g tekvice, 2 lyžice octu, 30 g masla, 30 g cibule, 30 g masla a 30 g hladkej múky na zápražku, 2 kocky cukru, soľ, mleté čierne korenie, 1,25 dl kyslej smotany, čerstvý kôpor


Postup prípravy:

Čerstvú tekvicu olúpeme, rozkrojíme, dužinu s jadrami zoškrabeme a tekvicu pokrájame na malé kocky alebo hrubé rezance. Potom ju položíme na veľkú misu, pokvapkáme octom a necháme asi pol hodiny stáť. Na masle opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme cukor a pripravenú tekvicu, všetko osolíme, okoreníme, trocha zalejeme horúcou vodou a udusíme do mäkka. Mäkkú tekvicu zahustíme svetlou maslovou zápražkou, pridáme kyslú smotanu, čerstvý kôpor posekaný nadrobno a všetko dobre povaríme.
Podávame so zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Komentáre:

Pridal/a: Martina - 12.10.2012

Tento recept som varila asi pred tromi rokmi, ale stratil sa mi. Som rada, že som ho opäť našla.

Pridal/a: Emília - 7.7.2011

Dnes som to navarila a je to úžasný prívarok. Vrelo odporúčam všetkým, ktorý majú radi tekvicu ale aj pre tých, ktorý si k nej hľadajú cestu. Je to síce na spôsob kôprovej omáčky, no kúsky tekvice tomu dodávajú zvlášne drobú chuť a vôňu.

Súvisiace recepty

Tekvica zapekaná s hubami
Tekvica zapekaná s hubami
Kliknite pre zväčšenie obrázka: Pravý anglický roast s omáčkou
Pravý anglický roast s omáčkou
Pečená tekvica Hokkaido so sladkými cherry paradajkami
Pečená tekvica Hokkaido so sladkými cherry paradajkami
Dusená tekvica s jablkami
Dusená tekvica s jablkami