už 3274 receptov

Pridaj recept

Tekvicové pyré

Zaradené v kategórii:
Tekvica, patizón

Ingrediencie:

500 g tekvice, 40 g masla, soľ, voda, smotana, citrónová šťava


Postup prípravy:

Očistenú tekvicu pokrájame, trochu podlejeme vriacou vodou, posolíme a prikrytú dusíme. Dáme do mixéra, prilejeme smotanu a zmixujeme na polohustú kašu. Nakoniec podľa chuti pridáme citrónovú šťavu. Podávame k varenému, dusenému alebo pečenému mäsu.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Hráškové pyré k mäsu
Hráškové pyré k mäsu
Jazýčky z gaštanového pyré
Jazýčky z gaštanového pyré
Zelerové pyré
Zelerové pyré
Fazuľkové pyré
Fazuľkové pyré