už 3274 receptov

Pridaj recept

Tekvicový prívarok 3.

Tekvicový prívarok 3.

Zaradené v kategórii:
Tekvica, patizón

Ingrediencie:

1 kg tekvice, 40 g oleja, 40 g hladkej múky, 30 g cibule, 1/4 l mlieka alebo 2 dl kyslej smotany, soľ, voda, mletá červená paprika, ocot, kôpor


Postup prípravy:

Očistenú pokrájanú tekvicu dáme dusiť na nadrobno posekanú a na oleji zapenenú cibuľu. Pridáme soľ a červenú papriku. Múku rozmiešame s mliekom alebo so smotanou, zalejeme podusenú tekvicu, spolu ešte povaríme a nakoniec pridáme ocot, cukor a posekaný kôpor. Keď je tekvica hustá, rozriedime ju podľa potreby vriacou vodou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Tekvicový prívarok 5.
Tekvicový prívarok 5.
Tekvicový prívarok 6.
Tekvicový prívarok 6.
Tekvicový prívarok 4.
Tekvicový prívarok 4.
Tekvicový prívarok 1.
Tekvicový prívarok 1.