už 3274 receptov

Pridaj recept

Teľacia hruď na taliansky spôsob

Teľacia hruď na taliansky spôsob

Zaradené v kategórii:
Teľacia hruď

Ingrediencie:

800 g teľacej hrude, 60 g oleja, 40 g masla, 4 vajcia, 50 g tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať


Postup prípravy:

Teľaciu hruď umyjeme, osušíme a rozkrojíme na plocho. Potom ju zľahka naklepeme. Na panvici rozpustíme časť oleja a masla, pridáme rozšľahané vajcia, zmiešame s postrúhaným syrom (najlepšie parmezánom), osolíme, okoreníme, pridáme posekanú petržlenovú vňať a miešame na miernom ohni. Keď sa vajcia začnú zrážať a zmes trochu zhustne, rozotrieme ju na pripravenú hruď, zvinieme ako závin a previažeme bielou niťou. V kastróli rozpustíme zvyšok oleja a masla, vložíme osolený a okorenený závin a opečieme po oboch stranách na prudkom ohni. Závin podlejeme vývarom (alebo vodou) a dusíme na miernom ohni do mäkka. Hotový závin rozviažeme, nakrájame na porcie, upravíme na teple taniere a prelejeme vlastnou šťavou. Ako prílohu podávame varene zemiaky a zeleninový šalát.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Teľacia hruď na spôsob bažanta
Teľacia hruď na spôsob bažanta
Vyprážaná teľacia hruď 1.
Vyprážaná teľacia hruď 1.
Zapekaná teľacia hruď
Zapekaná teľacia hruď
Pražská teľacia hruď
Pražská teľacia hruď