už 3274 receptov

Pridaj recept

Teľacie mäso dusené s karfiolom

Teľacie mäso dusené s karfiolom

Zaradené v kategórii:
Teľacie pliecko

Ingrediencie:

500 g teľacieho mäsa z pliecka, soľ, 40 g oleja, 30 g cibule, lyžička mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, 200 g karfiolu, 20 g masla, 15 g hladkej múky


Postup prípravy:

Umyté mäso pokrájame na štyri rovnaké kúsky, ktoré opečieme na horúcom oleji zo všetkých strán. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, necháme ju zapeniť, prisypeme papriku, soľ, podlejeme vodou a prikryté dusíme. Keď je mäso napoly mäkké, pridáme na drobné ružičky rozobratý karfiol a prikryté udusíme do mäkka. Nakoniec zaprášime múkou, pridáme maslo, korenie a ešte spolu povaríme. Podávame s dusenou ryžou alebo so strúhankou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Dusené teľacie mäso s karfiolom
Dusené teľacie mäso s karfiolom
Zaprávané teľacie mäso s karfiolom
Zaprávané teľacie mäso s karfiolom
Teľacie mäso dusené na cibuli
Teľacie mäso dusené na cibuli
Zeleninové lečo
Zeleninové lečo