Teľacie na spôsob bažanta
Zaradené v kategórii:
Teľacie pliecko

Ingrediencie:
600 g teľacieho pliecka, 40 g údenej slaniny bez kože, soľ, 50 g oleja, 60 g cibule, celé čierne korenie, celé nové korenie, 40 g masla
Postup prípravy:
Umyté a odblanené pliecko pokrájame na drobné kúsky (150 g). Mäso prešpikujeme slaninou pokrájanou na rezance, osolíme a na rozpálenom oleji po oboch stranách opečieme. Na oleji po opekaní opražíme do zlatista cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme opečené mäso, čierne a nové korenie, podlejeme vlažnou vodou a prikryté dusíme za občasného podlievania vlastnou šťavou v horúcej rúre do mäkka. Hotovú šťavu zjemníme čerstvým maslom. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu a šalát z čerstvej zeleniny.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: dusenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Bažant na smotane | ![]() Bažant pečený s ovocím | ![]() Pečený bažant 2. | ![]() Sliepka na spôsob bažanta |