už 3274 receptov

Pridaj recept

Teľacie pľúcka nakyslo

Teľacie pľúcka nakyslo

Zaradené v kategórii:
Teľacie vnútornosti

Ingrediencie:

1,25 kg teľacích pľúcok, 150 g koreňovej zeleniny, 2 väčšie cibule, 6 zrniek čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, 90 g hladkej múky, 80 g masti, 1 lyžica kryštálového cukru, ocot alebo šťava z citróna, soľ


Postup prípravy:

Dobre očistenú koreňovú zeleninu, pľúcka, cibuľu, korenie, ocot a soľ vložíme do studenej vody a varíme asi pol druha hodiny (až kým pľúcka nezmäknú). Mäkké pľúcka oplákneme studenou vodou, a keď vychladnú, pokrájame ich na tenké rezance. Medzitým na rozpálenej masti upražíme cukor do hneda, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, zaprášime múkou, opražíme, podľa potreby prilejeme vývar z pľúcok a pripravíme hustú hladkú omáčku. Podľa chuti ju okyslíme octom alebo citrónovou šťavou, okoreníme mletým čiernym korením, prisladíme cukrom, pretrieme na pokrájané pľúcka a ešte chvíľu povaríme. Pľúcka na mise môžeme posypať pokrájaným údeným mäsom alebo šunkou. Podávame so zemiakmi.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Pľúcka nakyslo
Pľúcka nakyslo
Pľúcka so smotanou
Pľúcka so smotanou
Pľúcková polievka pikantná
Pľúcková polievka pikantná
Zapekané žemle s pľúckami
Zapekané žemle s pľúckami