Postup receptu
Rezne naklepeme, osolíme, potrieme pripravenou plnkou, zvinieme, previažeme motúzom, obalíme múkou a na rozpálenom oleji opečieme zo všetkých strán. Slaninu pokrájame nadrobno, pridáme olej, ktorý zostal z pečenia, cibuľu pokrájanú nadrobno a opražíme. Do tohto základu vložíme opečené závitky, zalejeme polievkou z kostí, prikryjeme a udusíme do mäkka. Z mäkkých závitkov odstránime motúz a uložíme ich na teplú misu. Šťavu precedíme, nalejeme do nej kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a trocha citrónovej šťavy, a omáčku povaríme. Závitky trocha polejeme šťavou a zvyšok šťavy podávame v omáčniku.
Plnka: Mäso zomelieme, osolíme, pridáme žĺtky, cibuľu pokrájanú nadrobno a opraženú na masle, posekanú zelenú petržlenovú vňať a podľa potreby strúhanku.
Podávame s knedľou a s hlávkovým alebo uhorkovým šalátom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ