už 3274 receptov

Pridaj recept

Turnedo s madeirskou omáčkou

Turnedo s madeirskou omáčkou

Zaradené v kategórii:
Hovädzia sviečkovica

Ingrediencie:

800 g sviečkovice, soľ, mleté čierne korenie, 40 g masti, 20 g masla, hrianky (toasty), 100 g šunky, 8 veľkých šampiňónov (konzervovaných)


Postup prípravy:

Z dobre odležanej tenkej sviečkovice nakrájame rezy hrubé 2 cm (2 rezy na jednu osobu), dlaňou ich naklepeme, zaokrúhlime, osolíme, okoreníme a v horúcej masti pečieme z obidvoch strán 4 minúty. Súčasne si pripravíme hrubšie hrianky rovnakej veľkosti ako rezy zo sviečkovice, upravíme ich na misu, na každú položíme turnedo, naň dáme plátok šunky opečenej na masle a jeden šampiňón. Všetko obložíme zemiakovými hranolčekmi, ozdobíme postrúhaným chrenom a rozličnou zeleninou (podľa možností) a podávame s madeirskou omáčkou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Špargľa s holandskou omáčkou
Špargľa s holandskou omáčkou
Syrové tajomstvo
Syrové tajomstvo
Bravčové rebierka s pikantnou omáčkou
Bravčové rebierka s pikantnou omáčkou
Rybie filé s chrenovou omáčkou
Rybie filé s chrenovou omáčkou