už 3274 receptov

Pridaj recept

Tvarohový rezancový nákyp

Tvarohový rezancový nákyp

Zaradené v kategórii:
Nákypy

Ingrediencie:

400 g hrubej múky, 1 vajce, voda, 80 g masla, 250 g tvarohu, citrónová kôra, 2 dl mlieka, 2 vajcia, 120 g práškového cukru, vanilkový cukor, 20 g hrozienok, masť a strúhanka na formu


Postup prípravy:

Múku, vajce a vodu spracujeme na tvrdšie cesto, ktoré vyvaľkáme a necháme oschnúť. Potom ho pokrájame na rezance, ktoré vyvaríme v osolenej vode. Maslo vymiešame s polovicou cukru, pridáme ocedené rezance, postrúhaný tvaroh, citrónovú kôru, vanilkový cukor a hrozienka. Všetko spolu dobre rozmiešame a dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajcia a zapečieme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Rezancový tvarohový nákyp
Rezancový tvarohový nákyp
Rezancový nákyp 1.
Rezancový nákyp 1.
Marhuľový nákyp
Marhuľový nákyp
Tvarohový koláč 1.
Tvarohový koláč 1.