Vajcia v kyslej omáčke
Zaradené v kategórii:
Varené vajcia

Ingrediencie:
4 vajcia, 1 dl octu, 2 dl vody, soľ
Omáčka: 3 dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky, 2 žĺtky, soľ, rasca
Postup prípravy:
Do vriacej zmesi octu s vodou v pomere 1 :2 opatrne rozbijeme vajcia jedno po druhom a varíme 5 minút. Potom ich dierkovanou naberačkou alebo lyžicou vyberieme a vložíme na 3 minúty do studenej vody. Vajcia urovnáme na misu a polejeme kyslou omáčkou.
Omáčka:Odvar, v ktorom sa varili vajcia zriedime vodou, aby omáčka nebola priveľmi kyslá. Odmeriame 2 dl horúceho odvaru, za stáleho miešania ho nalejeme do kyslej smotany, v ktorej sme rozmiešali múku, žítky, soľ a rascu, a povaríme. Keď je omáčka hustá, rozriedime ju odvarom alebo smotanou.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy:
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: ľahká
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: áno
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Stratené vajcia v pažítkovej omáčke | ![]() Stratené vajcia v kôprovej omáčke | ![]() Stratené vajcia v smotanovej omáčke | ![]() Stratené vajcia v paradajkovej omáčke |