už 3274 receptov

Pridaj recept

Varené nové zemiaky s bryndzou

Varené nové zemiaky s bryndzou

Zaradené v kategórii:
Zemiaky

Ingrediencie:

1 kg nových zemiakov, zelená petržlenová vňať, soľ, mletá rasca, 200 g bryndze, kôpor, 1 zväzok mladej cibuľky, 100 g masla


Postup prípravy:

Očistené, umyté zemiaky dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme umytý zvitok petržlenovej vňate, osolíme, pridáme mletú rascu a varíme do mäkka. Uvarené zemiaky scedíme, porcujeme na plytké taniere, husto posypeme bryndzou, posekaným kôprom, olúpanou jemne posekanou cibuľkou, pokvapkáme rozpusteným maslom a podávame s kyslým mliekom alebo kefírom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: ľahká
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: áno

Súvisiace recepty

Pirohy s bryndzou
Pirohy s bryndzou
Zemiakové posúchy s bryndzou
Zemiakové posúchy s bryndzou
Varené zemiaky
Varené zemiaky
Halušky s bryndzou – strapačky
Halušky s bryndzou – strapačky