Postup receptu
Maslo vymiešame z 2/3 preosiateho práškového cukru. Potom pridáme po jednom žĺtky, vanilkový cukor, preosiate kakao a vymiešame do spenenia. Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého zašľaháme zvyšok cukru. Múku a strúhanku preosejeme s kypriacim práškom a striedavo ju pridávame k vymiešaným žĺtkom spolu s vyšľahaným snehom a zomletými mandľami. Polovicu cesta vlejeme do tortovej formy, ktorú vytrieme tukom a vysypeme múkou. Dáme do vyhriatej rúry a pomaly pečieme. Upečený korpus nožom oddelíme od okrajov formy a po uvoľnení obruče za pomoci dlhého noža zosunieme na dosku. Druhú polovicu cesta upečieme takým istým spôsobom. Na druhý deň pláty prekrojíme ostrým nožom a spojíme ich plnkou. Boky tiež potrieme plnkou a vrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme šľahačkou. Plnka: Múku premiešame s troškou mlieka, lyžicou cukru, pridáme žĺtky, zvyšné mlieko, vanilkový cukor, preosiate kakao a za stáleho šľahania uvaríme vo vodnom kúpeli na hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s preosiatym cukrom a po lyžiciach pridávame k nemu uvarenú kašu. Dobre vyšľaháme. Poleva: Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom roztopíme polámanú čokoládu s margarínom. Keď je poleva hladká, polejeme ňou pripravenú tortu.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ