už 3274 receptov

Pridaj recept

Vyprážaná žemľa

Vyprážaná žemľa

Zaradené v kategórii:
Jedlá z vajec, Žemle

Ingrediencie:

70 g hladkej múky, 60 g masti, 1 dl mlieka, 2 žemle, 1 vajce, voda, soľ


Postup prípravy:

Žemle prekrojíme na polovice a navlhčíme vodou. Múku rozmiešame s mliekom, so soľou a s vajcom na cestíčko, ktorým obaľujeme namočené žemle. Vyprážame ich v horúcej masti. Podávame so zeleninovým prívarkom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

Súvisiace recepty

Vyprážaná brokolica
Vyprážaná brokolica
Vyprážaná treska
Vyprážaná treska
Vyprážaná pečeň
Vyprážaná pečeň
Mrkva vyprážaná v cestičku
Mrkva vyprážaná v cestičku