Vyprážaný teľací mozog
Zaradené v kategórii:
Teľací mozog

Ingrediencie:
400 g teľacieho mozgu, soľ, 40 g hladkej múky, 1 vajce, 0,5 dl mlieka, 80 g strúhanky, 80 g oleja, 20 g masla
Postup prípravy:
Umytý a odblanený mozog povaríme vo vriacej vode asi 5 minút a necháme vychladnúť. Vychladnutý mozog rozdelíme na 4 diely, osolíme, obalíme múkou, rozšľahaným vajcom s mliekom a strúhankou a na rozpálenom oleji vyprážame po oboch stranách do zlatista. Hotový polejeme roztopeným maslom a podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: vyprážanie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: neurčené
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Vyprážaný mozog 1. | ![]() Dusený teľací mozog 1. | ![]() Dusený teľací mozog 2. | ![]() Mozočková polievka |