Záhorácky guláš
Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky

Ingrediencie:
200 g cibule, 60 g oleja, 600 g bravčového mäsa z pliecka, mletá červená paprika, 20 g sušených húb, soľ, 400 g hlávkovej kapusty, trochu cukru a octu, 20 g hladkej múky, 2 dl kyslej smotany
Postup prípravy:
Cibuľu olúpeme nadrobno pokrájame a speníme na rozpálenom oleji. Potom pridáme umyté, odblanené a na kocky pokrájané mäso, ktoré opečieme. Pridáme mletú červenú papriku, umyté a vopred namočené a posekané, huby, osolíme a za občasného podlievania horúcou vodou podusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme na rezance pokrájanú hlávkovú kapustu, cukor, ocot a dusíme spolu do mäkka. Šťavu zahustíme zátrepkou pripravenou z hladkej muky rozšľahanej v smotane a ešte povaríme. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Fazuľový guláš | ![]() Slovenský baraní guláš | ![]() Rumunský guláš | ![]() Bulharský guláš |