už 3274 receptov

Pridaj recept

Záhorácky guláš

Záhorácky guláš

Zaradené v kategórii:
Gulášové a mäsové polievky

Ingrediencie:

200 g cibule, 60 g oleja, 600 g bravčového mäsa z pliecka, mletá červená paprika, 20 g sušených húb, soľ, 400 g hlávkovej kapusty, trochu cukru a octu, 20 g hladkej múky, 2 dl kyslej smotany


Postup prípravy:

Cibuľu olúpeme nadrobno pokrájame a speníme na rozpálenom oleji. Potom pridáme umyté, odblanené a na kocky pokrájané mäso, ktoré opečieme. Pridáme mletú červenú papriku, umyté a vopred namočené a posekané, huby, osolíme a za občasného podlievania horúcou vodou podusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme na rezance pokrájanú hlávkovú kapustu, cukor, ocot a dusíme spolu do mäkka. Šťavu zahustíme zátrepkou pripravenou z hladkej muky rozšľahanej v smotane a ešte povaríme. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Fazuľový guláš
Fazuľový guláš
Slovenský baraní guláš
Slovenský baraní guláš
Rumunský guláš
Rumunský guláš
Bulharský guláš
Bulharský guláš