už 3274 receptov

Pridaj recept

Zajac na čierno

Zajac na čierno

Zaradené v kategórii:
Zajačie mäso

Ingrediencie:

predné mäso zo zajaca, soľ, 60 g slaniny, 1 cibuľa, 5 zrniek čierneho a 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, na hrot noža tymianu, kúsok citrónovej kôry, 30 g masla a 30 g hladkej múky na zápražku, 20 g upraženého cukru, šťava z citróna


Postup prípravy:

Mäso rýchlo umyjeme, očistíme a pokrájame na porcie. V kastróle rozškvaríme pokrájanú slaninu, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a opražíme do ružová. Potom pridáme celé čierne a nové korenie, bobkový list, tymian a citrónovú kôru. Do tohto základu vložíme osolené porcie zajaca a prikryté dusíme, až kým sa šťava nevydusí. Potom zalejeme polievkou a udusíme do mäkka. Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme červenú zápražku, rozriedime ju šťavou zo zajaca, pridáme dožitá upražený cukor, citrónovú šťavu a precedíme. Porcie zajaca vložíme do omáčky a ešte spolu trocha podusíme. Pred podávaním omáčku podľa chuti okyslíme, osladíme a dosolíme. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: dusenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zajac na kyslo
Zajac na kyslo
Zajac na divo
Zajac na divo
Zajac na smotane 1.
Zajac na smotane 1.
Zajac na smotane 2.
Zajac na smotane 2.