Zajac na smotane 1.
Zaradené v kategórii:
Zajačie mäso

Ingrediencie:
zadné mäso zo zajaca (600 g), 80 g údenej slaniny, 30 g oleja, 200 g koreňovej zeleniny, 50 g cibule, 40 g hladkej múky, 30 g horčice, 2 dl kyslej smotany, 20 g cukru, ocot, bobkový list, celé čierne i nové korenie, voda, soľ
Postup prípravy:
Do vychladnutého moridla vložíme čisté mäso, ktoré necháme asi 3-5 dní v chladnej miestnosti odležať. Potom zajaca vyberieme, odblaníme a prešpikujeme prúžkami údenej slaniny. Na olej dáme ocedenú zeleninu z moridla a pokrájanú cibuľu, popražíme, podlejeme vodou, pridáme zajaca a dusíme. Po udusení dáme do rúry zapiecť. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou rozmiešanou v kyslej smotane a povaríme. Nakoniec pridáme horčicu, cukor a ocot. Omáčku pretrieme cez sito a vložíme do nej pokrájané mäso. Podľa chuti osolíme. Podávame s knedľou, makarónmi, so špagetami alebo s rezancami.
Moridlo:V osolenej vode uvaríme očistenú a pokrájanú zeleninu s aromatickým korením. Prilejeme ocot a do vychladnutého moridla ponoríme mäso, ktoré denne obraciame.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Zajac na kyslo | ![]() Zajac na smotane 2. | ![]() Zajac morený na smotane | ![]() Smotanové dolky |