už 3274 receptov

Pridaj recept

Zajac na smotane 1.

Zajac na smotane 1.

Zaradené v kategórii:
Zajačie mäso

Ingrediencie:

zadné mäso zo zajaca (600 g), 80 g údenej slaniny, 30 g oleja, 200 g koreňovej zeleniny, 50 g cibule, 40 g hladkej múky, 30 g horčice, 2 dl kyslej smotany, 20 g cukru, ocot, bobkový list, celé čierne i nové korenie, voda, soľ


Postup prípravy:

Do vychladnutého moridla vložíme čisté mäso, ktoré necháme asi 3-5 dní v chladnej miestnosti odležať. Potom zajaca vyberieme, odblaníme a prešpikujeme prúžkami údenej slaniny. Na olej dáme ocedenú zeleninu z moridla a pokrájanú cibuľu, popražíme, podlejeme vodou, pridáme zajaca a dusíme. Po udusení dáme do rúry zapiecť. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou rozmiešanou v kyslej smotane a povaríme. Nakoniec pridáme horčicu, cukor a ocot. Omáčku pretrieme cez sito a vložíme do nej pokrájané mäso. Podľa chuti osolíme. Podávame s knedľou, makarónmi, so špagetami alebo s rezancami.
Moridlo
:V osolenej vode uvaríme očistenú a pokrájanú zeleninu s aromatickým korením. Prilejeme ocot a do vychladnutého moridla ponoríme mäso, ktoré denne obraciame.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zajac na kyslo
Zajac na kyslo
Zajac na smotane 2.
Zajac na smotane 2.
Zajac morený na smotane
Zajac morený na smotane
Smotanové dolky
Smotanové dolky