už 3274 receptov

Pridaj recept

Zamiakové šklbance

Zamiakové šklbance

Zaradené v kategórii:
Zemiaky

Ingrediencie:

500 g zemiakov, 150 g hrubej múky, 60 g masti, voda, soľ


Postup prípravy:

Umyté olúpané zemiaky pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode. Časť vody zlejeme, prisypeme múku, vareškou urobíme niekoľko otvorov až na dno, prikryjeme a na miernom ohni necháme asi 15 minút. Potom dobre vymiešame a lyžicou namočenou v horúcej masti vykrajujeme šklbance, ktoré vyprážame v horúcej masti. Podávame k omáčkam a zeleninovým prívarkom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: vyprážanie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Šklbance s cibuľou 2.
Šklbance s cibuľou 2.
Šklbance s cibuľou 1.
Šklbance s cibuľou 1.
Šklbance s makom
Šklbance s makom