už 3274 receptov

Pridaj recept

Zapečený pór

Zaradené v kategórii:
Cibuľa, pór

Ingrediencie:

400 g póru, 40 g masla, 20 g hladkej múky, 2 dl mlieka, 50 g strúhaného syra, soľ, muškátový oriešok


Postup prípravy:

Očistené a umyté biele časti póru uvaríme takmer do mäkka v osolenej vriacej vode, vyberieme, necháme odkvapkať od prebytočnej vody, pokrájame na kolieska a poukladáme do maslom vymazanej ohňovzdornej misy. Z masla a múky pripravíme zápražku, ktorú zriedime soľou a korením. Zriedenú zápražku nalejeme na pór, povrch posypeme postrúhaným syrom a zapečieme v horúcej rúre. Servírujeme ako predjedlo alebo večeru s čerstvým zeleninovým šalátom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zapečený pór so syrom
Zapečený pór so syrom
Zapečený špenát s cestovinou
Zapečený špenát s cestovinou
Zapečený hlávkový šalát
Zapečený hlávkový šalát
Zapekaný karfiol 2.
Zapekaný karfiol 2.