už 3274 receptov

Pridaj recept

Zapekané rezance

Zapekané rezance

Zaradené v kategórii:
Rezance

Ingrediencie:

400 g hrubej múky, 20 g masla, 150 g lekváru, 100 g orechov alebo maku, 20 g masla na vymastenie, 20 g masla na pokvapkanie, 40 g práškového cukru, 1 vajce, voda, soľ


Postup prípravy:

Z múky, vajca a vody vypracujeme rezancové cesto, ktoré na pomúčenom lopári natenko rozvaľkáme a necháme oschnúť. Potom nakrájame rezance, ktoré uvaríme v osolenej vode. Uvarené rezance scedíme, prelejeme studenou vodou a pomastíme. Časť ich dáme na vymastený pekáč, potrieme lekvárom, posypeme zomletými orechmi a kladieme ďalšiu vrstvu; vrchnú vrstvu majú tvoriť rezance. Potom ich pokvapkáme rozpusteným maslom a v rúre zapečieme. Podávame posypané cukrom.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Zapekané rezance s mäsom a so zeleninou
Zapekané rezance s mäsom a so zeleninou
Rezance
Rezance
Rezance s kapustou
Rezance s kapustou
Džgance - bobále
Džgance - bobále