Zapekané varené knedličky
Zaradené v kategórii:
Knedle a noky

Ingrediencie:
4 dl sladkej smotany, na hrot noža soli, 5 vajec, 400 g hrubej múky, 1 liter mlieka, 100 g práškového cukru, 1 strúčik vanilky, 120 g rozpusteného masla, 100 g hrozienok, 120 g mletých orechov, 100 g práškového cukru, ľubovolný kompót
Postup prípravy:
V smotane dobre rozmiešame soľ a žĺtky. Pridáme múku a dobre spolu vypracujeme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame k cestu. Do 1 litra mlieka primiešame cukor, vanilku a necháme zovrieť. Z cesta lyžicou namočenou vo vriacom mlieku berieme malé knedličky, ktoré dávame do vriaceho mlieka a uvaríme po oboch stranách. Uvarené vyberieme dierkovanou lopatkou. Ohňovzdornú misu vymastime, vysypeme strúhankou a vložíme do nej vrstvu knedličiek. Polejeme ich rozpusteným maslom, posypeme očistenými hrozienkami, mletými orechmi a práškovým cukrom. Zakryjeme knedličkami a opakujeme, pokiaľ nám zásoba stačí. Na vrch dáme vrstvu knedličiek a polejeme maslom. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Podávame s kompótom.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: varenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Tvarohové diabetické knedličky | ![]() Slivkové knedličky s makom | ![]() Pečeňové knedličky 3. | ![]() Žemľové knedličky 2. |