Zapekané zemiaky s mäsom a so zeleninou
Zaradené v kategórii:
Hovädzie mäso

Ingrediencie:
400 g zemiakov, 200 g hovädzieho mäsa, 60 g oleja, 80 g cibule, 120 g mrkvy, 150 g karfiolu, 200 g kelu, 2 dl mlieka, 2 vajcia, mleté čierne korenie, voda, soľ
Postup prípravy:
Umyté uvarené zemiaky olúpeme a pokrájame na kolieska. Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, soľ, čierne korenie, trochu vody a dusíme. Neskôr pridáme očistenú pokrájanú zeleninu a dodusíme. Šťavu necháme odpariť. Na vymastený pekáč dávame striedavo vrstvu pokrájaných zemiakov a vrstvu mäsa so zeleninou; vrchnú vrstvu majú tvoriť zemiaky. Zalejeme vajciami rozšľahanými v mlieku a zapečieme.
Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy
- Počet porcií: neurčené
- Čas prípravy: neurčené
- Čas varenia: neurčené
- Náročnosť prípravy: stredná
- Technika prípravy: pečenie
- Kuchyňa: neurčené
- Príležitosť: jedlá na každý deň
- Lacné jedlo: nie
- Poslať recept známemu
- Tlačiť recept
- Komentáre (0)
- Zdieľať cez Facebook
Komentáre:
Súvisiace recepty
![]() Zapekané zemiaky s údeným mäsom | ![]() Zapekané rezance s mäsom a so zeleninou | ![]() Fazuľová polievka s údeným mäsom a so zeleninou | ![]() Zemiaky plnené bryndzou zapekané |