už 3274 receptov

Pridaj recept

Zeleninová musaka

Zeleninová musaka

Zaradené v kategórii:
Baklažán

Ingrediencie:

40 g oleja, 300 g baklažánov, soľ, 40 g oleja, 100 g cibule, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 100 g rajčiakov, 6 strúčikov cesnaku, zelená petržlenová vňať, 1 dl mlieka, 4 vajíčka, soľ


Postup prípravy:

Umyté baklažány pokrájame na plátky, opražíme na oleji a osolíme. Na oleji zapeníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme umytú očistenú mrkvu a zeler pokrájané na kolieska, osolíme a podusíme. Neskoršie pridáme umyté rozštvrtené rajčiaky a znovu podusíme. Nakoniec primiešame postrúhaný cesnak a 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate. Do pekáča ukladáme vrstvu baklažánov, zeleniny a navrch baklažány. Zalejeme vajíčkami rozšľahanými v mlieku so soľou a zapečieme.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: pečenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Baranie mäso na grécky spôsob
Baranie mäso na grécky spôsob
Musaka z baranieho mäsa
Musaka z baranieho mäsa
Zeleninová polievka 4.
Zeleninová polievka 4.
Prírodná zeleninová polievka 3.
Prírodná zeleninová polievka 3.