už 3274 receptov

Pridaj recept

Zeleninová polievka s mäsom

Zeleninová polievka s mäsom

Zaradené v kategórii:
Zeleninové polievky

Ingrediencie:

50 g chudého bravčového mäsa, soľ, 60 g miešanej mrazenej zeleniny, 10 g masla, 10 g hladkej múky, 5 g ryže, 50 g mlieka, zelený petržlen, muškátový orech


Postup prípravy:

Umyté bravčové mäso pokrájame na drobné kocky a dáme variť do štvrť litra posolenej vody. Keď je mäso čiastočne mäkké, pridáme umytú ryžu, mrazenú zeleninu a prikryté varíme ďalej. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú po vychladnutí rozmiešame mliekom a vylejeme do polievky. Potom pridáme na hrot noža postrúhaného muškátového orecha a do hotovej polievky posekaný zelený petržlen.

Pridaj recept do mojej kuchárskej knihy

  • Počet porcií: neurčené
  • Čas prípravy: neurčené
  • Čas varenia: neurčené
  • Náročnosť prípravy: stredná
  • Technika prípravy: varenie
  • Kuchyňa: neurčené
  • Príležitosť: jedlá na každý deň
  • Lacné jedlo: nie

Súvisiace recepty

Fazuľová polievka s údeným mäsom a so zeleninou
Fazuľová polievka s údeným mäsom a so zeleninou
Zeleninová polievka 4.
Zeleninová polievka 4.
Prírodná zeleninová polievka 3.
Prírodná zeleninová polievka 3.
Zeleninová polievka 3.
Zeleninová polievka 3.